Tässäpä opettajaopiskelijoiden ajatuksia sekä kokemuksia arvioinnista.
"H2-harjoittelussa arviointi oli läsnä kaikilla pitämillä tunneillani. Haluankin tuoda esille käyttämiäni arviointimenetelmiä formatiiviselta, digitaaliselta ja summatiiviselta osalta. Formatiivisen arvioinnin menetelmiä käytin useita, esimerkiksi kyselemällä, havainnoimalla, ryhmissä pohdittavien tehtävien avulla sekä loppureflektointien kautta. Hyödynsin myös teknologiaa, jolloin oppilaat tekivät itsearviointia."
"Seesaw on mielestäni hyvä väline digitaaliseen arviointiin ja itsearviointiin, jota oppilaat myös tekivät mieluusti."
"Harjoittelun aikana pääsin tutustumaan kattavasti erilaisiin arviointimenetelmiin. Monesti arviointi sanasta ensimmäisenä mieleen tulee kokeiden korjaaminen ja arviointi eli summatiivinen arviointi. Harjoittelussa huomasin kuitenkin, että tällainen arviointi on vain häviävän pieni osa jatkumoa, jossa jatkuva formatiivinen arviointi toimii pohjana."
"Suurin osa arvioinnista koostui formatiivisesta arvioinnista, jota toteutettiin koko harjoittelun mitassa sekä itse pidetyillä tunneilla että seuratuilla tunneilla."
"Koenkin, että arvioinnissa tulee käyttää useaa menetelmää, jotta oppilas kokee saavansa tarpeeksi tietoa omasta toiminnastaan että osaamisestaan."
"Matematiikassa tein esimerkiksi itsearvioinnin jakson lopussa, jonka avulla sain tietoa oppilaiden osaamisesta sekä heidän käsityksistään omista taidoista. Tämän pohjalta pystyin suunnittelemaan kertaustunnin niin, että siellä harjoiteltiin vielä epäselviksi jääneitä asioita. Kokeen laatiminen oli myös itselleni uusi ja opettavainen kokemus."