maanantai 23. marraskuuta 2020

Digimatka omaan oppimiseen - kumppaneina vertaiset, opettajat ja huoltajat



Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulujen sekä Soveltavan kasvatustieteen ja opettajakoulutuksen osaston kanssa on aloitettu kolmas hanke, johon Opetushallitus myönsi kahden vuoden rahoituksen.
Matkakumppaneina ovat Tulliportin koulusta luokanopettaja Sinikka Räty-Záborszky (KT) ja hänen 4a luokkansa oppilaat, Rantakylän koulusta luokanopettaja Mira Kummunmäki (KM, LTO) ja hänen Papuset- ryhmän oppilaat sekä luokkatiimi oppilaiden kera. Yliopistolta jatkavat tuttuun tapaan yliopistonopettaja Susanna Pöntinen  (FT) sekä tutkijatohtori Sini Kontkanen (KT). 

Hanke on jatkumoa kahdelle aikaisemmille hankkeille "Ilmiömäiset agentit" sekä "Digitaalinen dialogi kodin ja koulun välillä". Tässä  hankkeessa kehitetään pedagoginen toimintamalli, jolla tuetaan ja tehdään läpinäkyväksi eri ikäisten oppijoiden kasvua ja kehitystä joustaviksi, monipuolisiksi ja vastuullisiksi digioppijoiksi. Hanke toteutetaan yhteistyössä opettajien, oppilaiden, opettajaopiskelijoiden ja huoltajien kanssa. 

Vuosiluokilla 1-2 keskitytään koululaiseksi kasvamiseen ja digitaalisten perustaitojen oppimiseen. Vuosiluokilla 4-5 painopisteenä on tunnistaa ja kehittää oppimaan oppimisen taitoja. 

Hankkeen vastuuhenkilönä toimii Sinikka. 

Kuvassa 4a luokan oppilaat lähdössä matkaan digivälineiden sekä pehmolelujen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Digimatkamme päättyy

Oppilaiden tietokoneet jäivät kesälomille lauantaina 3.6.2023, ja näin päättyi yhteinen digimatkamme. Olimme ahkeroineet yhdessä kuuden vuod...