keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Oman oppimisen tavoitteet syksylle


Marraskuun alussa harjoittelimme kirjoittamaan oman oppimisen tavoitteet lukemisessa, kirjoittamisessa sekä matematiikassa - ja tässä erityisesti kertolaskuissa. Aloitimme tämän kehumalla eli jokaisen täytyi miettiä kolme asiaa, missä tuntee olevansa hyvä ja vahva. Kaikkien asioiden täytyi liittyä luonnollisesti koulun oppiaineisiin, mutta tässäkin tuli korostaa sitä, että esimerkiksi liikunnassa voi olla hyvä pallopeleissä, matematiikassa geometriassa, kuvataiteessa maalaamisessa jne. 

Selitin ja ohjasin aluksi tarkkaan sekä mallinsin eri esimerkeillä, kuinka valmiiksi annettuja virkkeitä kannattaisi jatkaa OMAN OPPIMISEN NÄKÖKULMASTA. Jokainen oppilas asetti tavoitteet lukemiseen kirjoittamalla esimerkiksi: "Harjoittelen eläytyvää lukemisesta.". Kirjoittamisessa joku kirjoitti haluavansa kirjoittaa hyviä ja pitkiä virkkeitä tai kiinnittää huomiota kaksoiskonsonantteihin. Matematiikassa kertolaskut sujuivat joiltakin loistavasti, mutta kenties laskujärjestys vaati vielä harjoittelua. 

Tästä on meidän hyvä jatkaa ja pysähtyä tarkastelemaan tammikuussa menneitä sekä suuntaamaan kohti uusia tavoitteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Digimatkamme päättyy

Oppilaiden tietokoneet jäivät kesälomille lauantaina 3.6.2023, ja näin päättyi yhteinen digimatkamme. Olimme ahkeroineet yhdessä kuuden vuod...